Glezna cu raze X: indicații, pregătire și comportament

Picioarele umane prezintă o încărcătură constantă, ceea ce crește riscul traumatizării acestora. Fracturile, dislocările, întinderea – deteriorarea pot fi diferite.

Pentru a face față bolii care a apărut, pentru a face diagnosticul corect și pentru a selecta un tratament adecvat, pacienții sunt rugați să facă o radiografie a articulației gleznei. Să vedem ce este această procedură, cum să vă pregătim pentru ea și ce putem învăța prin desfășurarea ei.

Ce este radiografia articulației gleznei?

Acesta este un studiu de diagnostic accesibil și sigur utilizat pentru a detecta anomalii în structura structurilor articulare. În cursul acesteia, se folosesc raze X.

Diagnosticul face posibilă stabilirea localizării zonei inflamatorii, determinarea naturii acesteia, înțelegerea faptului dacă simptomele care au apărut sunt legate de alte boli.

De fapt, razele X sunt raze direcționale care au capacitatea de a trece prin țesuturi moi. Dar structurile osoase solide le rețin. Ca rezultat, pe imaginea finită, țesuturile moi arata întuneric, oase – lumină.

Cum este diagnosticul?

Întregul studiu durează cel mult 15 minute. Deși fotografiile în sine sunt luate în câteva secunde. Pacientului i se cere să meargă la birou unde fac raze X. Există o masă specială și toate echipamentele medicale necesare.

Dacă vorbim despre examinarea unui copil mic, unul dintre părinți este rugat să intre în cameră împreună cu el. Persoana însoțitoare pre-pune pe un șorț de protecție grele, eliminând expunerea inutilă.

Medicul poate cere pacientului să stea pe masă sau să facă poze când este în picioare. Mult depinde de motivul care a condus persoana la camera de diagnosticare cu raze X. Când pacientul își ia poziția dorită, diagnosticianul merge în camera următoare. De acolo conduce un tomograf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *