Cum de a consolida articulațiile genunchiului – sfaturi și exerciții

Îmbinările oferă mișcări umane. Acestea constau în cartilagiu și lichid sinovial, ceea ce le îmbunătățește mobilitatea. Legătura genunchiului este destul de vulnerabilă, deoarece o sarcină mare este pusă pe ea.

Este necesar să se aibă grijă de ei, astfel încât, odată cu vârsta, mobilitatea lor să nu fie perturbată. Adesea, oamenii nu se gândesc la articulațiile lor până când activitățile zilnice nu le provoacă durere. Adesea problemele încep din cauza supraîncărcării. Pentru a evita acest lucru trebuie să știți cum să aveți grijă de ele. Este necesar să se realizeze o consolidare cuprinzătoare a articulațiilor, care include o dietă și un exercițiu special.

Anatomia genunchiului

Genunchiul este una dintre cele mai mari articulații din corpul uman. Acesta este format din capătul inferior al femurului, capătul superior al tibiei și patella. Aceste oase sunt legate prin ligamente și cartilaje. Meniscus servește ca un amortizor.

Mărimea mișcării este măsurată în colțuri. La mers, domeniul de mișcare atinge 65 de grade. Pentru a ridica ceva de la podea – aveți nevoie de 70 de grade. Să urce scările la 85 de grade și să te ridici și să stai jos – 95.

Destul de des, articulația genunchiului este expusă diferitelor leziuni. Prin urmare, trebuie să le acordați atenție, deoarece vătămările grave pot afecta funcționarea articulației genunchiului.

Exerciții complexe

Pentru a întări articulațiile genunchiului, este necesar să efectuați exerciții speciale. Ar trebui să știți că înainte de a le efectua trebuie să faceți o încălzire. Aceasta va pregăti articulațiile și mușchii astfel încât după efectuarea exercițiilor să nu existe complicații.

Primul complex

  • Trebuie să stați pe un picior de pe podea. Pentru asigurare, puteți pune un scaun lângă el care să poată asigura asigurarea. Este necesară schimbarea picioarelor în momentul în care se pierde soldul. Dacă o persoană poate menține un echilibru timp de 30 de secunde pe fiecare picior, puteți trece la următorul exercițiu.
    Pe o suprafață plană, echilibrul este mult mai ușor. Pentru a complica sarcina, trebuie să luați o pernă și să o puneți pe podea. Aceasta va crește sarcina pe genunchi și o va întări.
  • Trebuie să stați cu un picior pe pernă și să vă mențineți echilibrul. Continuați până când persoana poate rezista timp de 30 de secunde. Pentru a complica mai mult sarcina, puteți plia perna la jumătate.
  • Nu ai nevoie de o pernă pentru acest exercițiu. Ar trebui să închideți ochii cu palma și să stați pe un picior. Viziunea joacă un rol important în menținerea echilibrului. Când corpul începe să se abată de la poziție, un impuls este trimis către creier pentru a corecta poziția. Dacă faceți exercițiul fără a vă angaja vederea, răspunsul muscular se va îmbunătăți. Cu ochii închiși, trebuie să stați pe un picior. Este recomandabil să faceți acest lucru lângă perete pentru a vă sprijini în cazul unei căderi. După 30 de secunde, trebuie să schimbați piciorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *