Exerciții utile pentru întărirea articulațiilor genunchiului și a ligamentelor

Stabilitatea articulației genunchiului și a ligamentelor contribuie la evitarea multor probleme și boli asociate cu sistemul musculo-scheletic uman. Pentru a-și menține sănătatea, este necesar să se facă exerciții de întărire, să se adere la o nutriție adecvată și, în caz de durere, să se consulte imediat un medic.

Beneficiile de a face exerciții

Cea mai obișnuită legătură a oaselor în scheletul uman este articulația. Mobilitatea acestuia este cauzată de prezența ligamentelor fibroase. Acest tip de conexiune este necesar pentru a asigura libera circulație. Dar articulațiile sunt supuse la numeroase patologii diferite, care pot fi evitate în timp util prin începerea punerii în aplicare a exercițiilor de întărire.

Pentru a afla care este condiția articulației genunchiului, trebuie să stați direct pe un picior, ridicându-l pe celălalt în fața dumneavoastră într-o stare de genunchi îndoită. Dacă reușiți să păstrați echilibrul pe o perioadă lungă de timp, atunci nu puteți pune la îndoială sănătatea articulației. Dacă nu, atunci trebuie să începeți să faceți gimnastică.

Indicații și contraindicații

Înainte de a începe să faceți exercițiile, trebuie să vă consultați cu medicul dumneavoastră despre posibilitatea acestei lecții. Specialistul va selecta independent schema exercițiilor individuale pentru fiecare pacient, în funcție de starea sa generală.

Efectuarea culturii fizice terapeutice este necesară în următoarele cazuri:

  • Pentru a restabili masa musculară după îndepărtarea gipsului.
  • Atunci când obțineți o greutate în plus.
  • Cu sarcini prelungite pe articulație, care sunt însoțite de durere.
  • Cu artrită, artrită.
  • Pentru a vă recupera de leziuni, entorse și vânătăi.

Dar nu presupuneți că terapia cu exerciții fizice poate fi complet sigură. Nu se recomandă efectuarea exercițiilor de întărire a articulațiilor și ligamentelor genunchiului în cazul unei temperaturi ridicate a corpului, în prezența bolilor inflamatorii acute, a presiunii arteriale și intracraniene înalte, a bolilor cardiovasculare severe și a herniei. De asemenea, este necesar să se abțină de la activitatea fizică în timpul menstruației.

Exercițiile vor fi mai eficiente dacă le suplimentezi cu o dietă bogată în calciu, se abțin de la pantofii cu toc înalt și nu abuzează de obiceiurile rele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *