Prevenirea și tratarea durerii de articulații

Durerile articulare pot fi observate atât la persoanele tinere, precum și la pacienții vârstnici. Acestea provin din diferite motive si afectează viața de zi cu zi a persoanei care le resimte.

Articulațiile sunt la fel de eficiente ca și mușchii și oasele pentru a pune corpul în mișcare. Corpul utilizează articulațiile pentru a obține sprijin și a funcționa în timp ce se mișcă sau stă în picioare. Din moment ce durerea articulară va restricționa mișcările corpului, vor apărea probleme în desfășurarea unei munci fizice sau a unei activități îndrăgite în viața de zi cu zi (artrită, artroză, sciatică, dureri de genunchi). Prima condiție pentru tratamentul artrozei necesar este diagnosticarea cauzei durerii articulare, in mod general, sau a durerilor de genunchi, in mod particular.

 

Cum să scapi de durerea de articulații?

Este normal să așteptați puțin după ce observați durerea articulară și să încercați să înțelegeți care este cauza durerii care poate provoca artroză, pentru a gasi o metoda pentru a scapa de durerea de articulatii o data pentru totdeauna. Dacă sunteți supraîncărcat în timp ce faceți sport, veți pierde durerile de genunchi sau orice alt tip de durere după o mică odihnă, si nu va mai fi nevoie de aplicarea tratamentelor pentru artroză, artrită sau sciatică. Unele dureri articulare ar trebui să fie prezentate medicului fără întârziere (cum ar fi durerile de genunchi), mai ales dacă durerea articulară a apărut ca urmare a unui accident și a existat o umflare sau o deformare.

Reducerea durerii, având ca scop creșterea calității vieții și a capacității funcționale, presupune aplicarea unor tratamente care variază în funcție de sursa de durere, afectiunea de care persoana sufera ( sunt diferite in functie de gravitatea problemei de artrită, sciatică si artroză) și caracteristicile personale. În plus față de terapia medicamentoasă, în astfel de dureri este recomandat să se cunoasca stilul de viață al persoanei suferinde, in special in cazul persoanelor suspecte de sciatică.

Folosirea unei metode ce presupune aplicare locală de căldură este una dintre cele mai utilizate opțiuni pentru tratamentul pentu artroză. Acest tip de tratament, folosit pentru artroză si artrită ar trebui utilizat în special în spasmele musculare dureroase și în durerile articulare cornice, acum ar fi insuportabilele dureri de genunchi.  Pentru a obișnui zona ce urmează a fi tratată se folosesc comprese fierbinți, sticle de apă caldă si fluidoterapia, ce presupune consumarea unor lichide pentru a pregăti corpul.

 

Metoda încălzirii este mai ales utilizată pentru tratamentul artozei si a problemelor de artrită. În prezența rănilor deschise, la pacienții ce sufera de cancer, la pacienții cu probleme cardiace și cei cu afecțiuni vasculare severe, dar și la femeile gravide, acestea trebuie evitate, indiferent daca persoanele sufera sau nu de probleme grave de artrită.

Activitatea fizica are o mare importanță atat în tratamentul artritei, cât și în tratamentul durerii articulare. Programul de exerciții fizice este planificat în funcție de individ și este în general aplicat pentru eliminarea durerii cornice (cel mai bun exemplu aici fiind durerile de genunchi). Exercițiile folosite pentru a ajuta la controlul durerii pacienților sunt de asemenea eficiente in menținerea si îmbunătațirea forței muscular, si de asemenea pentru sciatică si pentru incercarile individului de a nu mai fi deranjat de durerea de articulatii.

O leziune sau o utilizare excesivă a articulației poate provoca leziuni cartilajului care se află în spatele genunchiului, adică sindromul de patella chondromalacia, acest sindrom fiind recunoscut pentru gravitatea durerilor de genunchi provocate. Acesta apare în general la sportivi. De cele mai multe ori, odată cu odihna și gheața, durerile și inflamațiile trec, dar în cazuri mai grave (in care durerile de genunchi devin insuportabile) pot fi necesare intervenții chirurgicale și terapie fizică, aceastea avand rolul de a impiedica eventualele probleme de artrită si artroză.

Când apare o infecție în organism, simptomele pot fi văzute în multe locuri diferite, inclusiv articulațiile. Infecțiile frecvente, cum ar fi varicela, rubeola, oreionul și gripa pot duce la dureri articulare. Boala Lyme, febra reumatismală, hepatita și bolile de pupa sunt de asemenea cunoscute ca provoacă dureri articulare si dureri de genunchi.

 

Modalități utile pentru a scăpa de durerea de genunchi și durerea de articulații

În tratamentul durerilor articulare si a durerilor osoase, trebuie determinată cauza și trebuie urmată o cale de tratament adecvată. Durerea articulară poate fi cauzată de inflamația mecanică sau articulară. Dacă durerea articulară este cauzată de motive mecanice, se aplică un tratament adecvat. Prezența unei  greutății neadecvate a pacientului poate provoca leziuni ale cartilajului. Aceleasi caracteristici sunt prezente si in cazul durerilor de genunchi.

 

O altă metodă utilizată în tratamentul durerii articulare si a durerilor de genunchi, dar si a problemelor de artroză, sciatică si artrită este TENS, aceasta constând în aplicarea unor curenți de joasă frecvență bazați pe principiul prevenirii stimulilor dureroși de a merge în creier. Este bine de știut faptul că curenții electrici sunt utilizați în măsura în care persoana le poate tolera, această toleranță fiind diferită de la un pacient la altul, iar înainte de se începe acest tratament, persoana este supusă unor teste amănunțite. Toleranța este influențata si de afectiunea de care suferă persoana. (toleranța mai scazuta pentru cei cu artroză, toleranța medie pentru cei cu artrită, si toleranța mai ridicată pentru cei cu sciatică)

 

Tratamentul Spa este de asemenea util în tratarea artozei si a durerilor de genunchi.  Izvoarele termale, efectul căldurii și apei minerale în spa (benefice si pentru tratarea problemelorde artroză si sciatică), precum și efectul presiunii aplicate în timpul tratamentului spa (benefica pentru probleme de sciatică si artrită) sunt bune pentru durerea articulară si pentru durerile de genunchi.

Fizioterapia reprezintă una dintre cele mai ușoare și eficiente modalități de reducere a durerii cauzate de sciatică, artrită si artroză și a durerilor în genunchi. Executarea mișcărilor fizice este recomandată pentru întărirea mușchilor și stabilizarea articulațiilor, prevenirea durerilor de genunchi și menținerea mobilității acestora, acestea prevenind artrita, sciatica si artroza.

De asemenea, se mai folosește pentru prevenirea problemelor de artrită, sciatică si artroză tratamentul acupuncturii:  De obicei, în această metodă eficienta pentru durerile de genunchi sunt utilizate două modalitati diferite. Acestea sunt clasificate in tratamente convenționale de acupunctură și tratamente neconvenționale: șocuri.

 

Previvenirea durerii de articulații

Unii oameni primesc semnale de alarmă înaintea agravării durerilor articulare care pot apărea ca o criză. Simptomele durerii articulare pot reprezenta si semnale de alarma ale unei suspiciuni de artrită sau artroză se pot remarca:

  • Umflarea și rigiditatea articulațiilor (valabile si pentru sciatică)
  • Tulburări de mișcare (precum durerile de genunchi)
  • Dificultate în efectuarea mișcărilor
  • Restricții la mișcări (valabile si pentru sciatică)

 

După cum știm cu toții, integrarea unor obiceiuri comportamentale în viața noastră de zi cu zi afectează pozitiv sănătatea noastră fizică. Aceste măsuri simple pot fi folosite si de persoanele suspecte de artroză sau artrită și practice au fost susținute de studii științifice.

Durerea articulară, dar si durerile de genunchi sunt adesea provocate de inflamația cronică a țesuturilor conjunctive. Pentru a evita inflamația cronică, dar si pentru a preveni eventuale probleme de artrită trebuie consumate alimente cu beneficii antiinflamatoare. Printre alimentele recomandate sunt:

Legume cu frunze verzi: Spanac, varză, conopidă (avand un puternic impact in prevenirea afectiunilor de artroză si sciatică)

Alimente cu coajă: Migdale si nucile contin substanțele nutritive care luptă împotriva inflamației la nivel celular si care conțin totodata acizi grași importanți. Sunt recomandate persoanelor suferinde de artroză, artrită si sciatică.

Grăsimile: somon, ton, sardine (sunt bogate în acizi grași Omega 3 /Omega 6). Deși mulți doctori nu recomanda grăsimile pentru persoanelor ce se luptă cu artrita, artroza sau sciatica, acestea au efecte atat in tratarea acestor afectiuni cat si in compaterea durerilor de genunchi.

 

Fructe proaspete: Fructe cum ar fi portocale, mandarine, căpșuni și mure, sunt bogate în antioxidanți. Acestea împiedică atat aparitia problemelor de sciatică si artroză, cat si deteriorarea țesuturilor conjunctive și inflamația.

Uleiul de măsline: Are un puternic efect antiinflamator, recunoscut pentru beneficiile impotriva afecțiunilor de artrită si sciatică datorită compușilor fenolici pe care îi conține.

 

Tomate: Conține licopenul (un compus cu puternice influente in compaterea problemelor de artrită si artroză) chiar sub membrană. Este un antioxidant puternic și s-a dovedit eficient în tratamentul pentru oase si articulații, dar si a problemelor de sciatică

În plus, alimentele care favorizează inflamația trebuie evitate, pentru a se impiedica agravarea afecțiunilor de artroză, artrită si sciatică. De exemplu, toate tipurile de produse prelucrate vândute pe raft contribuie la inflamație deoarece conțin diferiți conservanți și aditivi.

 

Vrem să vă atragem atenția în legătură cu cartea intitulată “Regenerează-ți corpul: O privire amănunțită asupra medicinei regenerative”.

Primul capitol aprofundează detalii despre celulele Stem si terapia PRP.

Aceste rapoarte sunt benefice pentru organele în creștere, regenerarea articulațiilor deteriorate si altele.

 

 

Cumpărați o carte

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *