Dacă coatele vă doare după un antrenament: cauze posibile și ce trebuie să faceți

Uneori, după un antrenament sau o efort fizic, o persoană are senzații dureroase neplăcute în cot, care sunt agravate de mișcare. Adesea, durerea este însoțită de rigiditatea membrelor, înroșirea și umflarea pielii. Toate aceste simptome indică prezența patologiei.

Cauzele durerii

Din păcate, mulți oameni nu merg la medic când au ceva dureri, dar iau analgezice sau AINS.

Dacă durerea este rară, atunci este posibil ca aceasta să apară ca urmare a mușchilor suprasolicitați. Dar dacă senzațiile dureroase sunt deranjate de fiecare dată când joci sport, atunci pot fi următoarele patologii:

 1. Încărcarea statică pe mâini – munca monotonă, în care mișcările aceleași mâini sunt efectuate zilnic, devin cauza durerii și a îmbolnăvirilor. Conducătorii auto, operatorii de macarale, diferiții lucrători sunt supuși acestei situații. De obicei, acestea sunt complet inflamate toate mâinile, inclusiv umeri și gât.
 2. O sarcină puternică pe articulație – în timpul executării exercițiilor de forță articulațiile cotului sunt foarte încărcate, astfel încât, după antrenament, mâinile pot răni foarte mult.
 3. Trauma – o ușoară vătămare a zonei cotului poate provoca disconfort în această zonă. De asemenea, durerea apare ca rezultat al fracturii, dislocării, subluxării, întinderii etc.
 4. Tehnica de antrenament incorectă – în timpul orelor de curs este necesar să se respecte regulile tehnicii de a face exercițiile. Dacă nu reușiți să vă îndoiți sau să dezbateți un membru, să vă lăsați să iasă, să lovească pe orice suprafață, atunci durerea poate apărea imediat și nu poate dispărea mult timp. De asemenea, ca urmare a unei exerciții necorespunzătoare, este posibil să vă răniți brațul.
 5. Artrita este o boală inflamatorie a articulației, în care pacientul este îngrijorat de dureri puternice, mișcări limitate ale mâinilor, roșeață a pielii. În stadiile incipiente ale bolii, senzațiile dureroase apar în timpul exercițiilor fizice, dar cu evoluția bolii durerea apare în repaus.
 6. Synovita – când sinovita inflamează membrana sinovială a articulației și se acumulează fluid în cavitatea articulară (efuziune). Cotul se umflă puternic și crește în mărime, pacientul nu poate să-și miște brațul, durerea apare.
 7. Bursita este practic aceeași boală ca și sinovita. Dar cand bursita inflama bursa – sacul articular. Bursita are exact aceleași simptome ca și sinovita.
 8. Tendinita – în această patologie, unul sau mai mulți tendoane situate în apropierea cotului devin inflamate. Durerea se poate răspândi pe întregul braț. Pielea din zona cotului devine roșie și arde, se simte cald la atingere. Pacientul poate crește temperatura corpului până la 38 de grade.
 9. Myositis – când miozita inflamă mușchii atașați de articulația cotului. Mâna devine roșie și începe să se rănească, mialgia se poate răspândi pe tot brațul. Temperatura corpului poate crește până la 38 de grade.
 10. Deformarea artrozei este o boală degenerativă care determină deformarea sacului articular. Cartilajul cotului suferă modificări distrofice – țesutul cartilajului este înlocuit treptat de os și se întărește, ceea ce duce la senzații neplăcute. De asemenea, pacientul este preocupat de rigiditatea membrelor și de criza atunci când fac mișcarea.
 11. Osteoartrita sau osteocondroza coloanei vertebrale cervico-toracice – dacă aceste patologii apar în coloana vertebrală sau toracică, durerea din regiunea ulnară se reflectă. Durerea are loc în gât, piept, umeri, coate. Ele pot crește după încărcăturile pe membre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *