Durerea gâtului care se extinde până la cap: cauze posibile, simptome și tratament

Durerea de gât este o condiție destul de comună. Acesta este un fenomen comun și foarte neplăcut, în care există o durere trăgândă și nu există nici o modalitate de a vă întoarce capul. Motivele pentru aceasta pot fi foarte multe – de la stresul banal până la infarctul miocardic.

Este important să cunoaștem cele mai frecvente cauze ale acestui sentiment neplăcut, precum și unele trăsături ale cursului diferitelor boli, un simptom al căruia este durerea la nivelul gâtului. Nu subestimați acest fenomen, dacă durerea nu dispare în timp, trebuie să consultați un medic.

Cauzele

Senzațiile neplăcute ale gâtului și capului pot fi declanșate de mai mulți factori. În gât sunt vertebrele și discurile intervertebrale, care sunt necesare pentru mobilitatea, mușchii, nervii, ganglionii limfatici și vasele de sânge.

Vertebrele creează canalul spinal în care este localizată măduva spinării. Este cel mai important organ al sistemului nervos central, datorită căruia se desfășoară toată activitatea umană. O astfel de structură complexă indică faptul că există multe motive pentru apariția unor astfel de simptome neplăcute, dar cele mai frecvente sunt următoarele:

 1. Fibromyalgia este o boală musculară scheletică cronică simetrică. Nu toți doctorii recunosc această boală, deoarece diagnosticul în organismul uman nu arată niciun prejudiciu sau
 2. inflamație. Diagnosticați această boală prin excludere.
 3. Meningita este o boală inflamatorie periculoasă a membranelor creierului și a măduvei spinării. Cu această boală, orice mișcare a capului aduce durere insuportabilă, mai ales aceasta se simte la dreapta și la stânga gâtului.
 4. Sindromul durerii discogene. Cauza bolii poate fi greu de muncă fizică, ridicarea greutății, manifestarea osteochondrozei lombare. Cu această boală, durerea devine mai puternică dacă sunteți în aceeași poziție pentru o lungă perioadă de timp.
 5. Discul Herniated este o boală gravă care poate provoca dureri severe la nivelul capului și gâtului, precum și amețeli.
 6. Leziuni la nivelul capului Prognoza poate fi foarte imprevizibilă și dezamăgitoare. La primirea daunelor, este nevoie urgentă de a consulta un medic.
 7. Tumorile benigne sau maligne sau metastazele acestora. O boală periculoasă, mai devreme diagnosticul, cu atât mai mare este șansa de mântuire.

Simptome

Fiecare dintre bolile posibile se poate manifesta în moduri diferite. Mai ales periculos dacă durerea este încă simțită în cap. O nevoie urgentă de a consulta un medic dacă:

 • Preocupat de dureri de cap severe.
 • Durerea de gât continuă timp de 10 zile.
 • A fost rigiditate a gâtului.
 • Torționări greață și vărsături.
 • Deodată temperatura corpului a crescut.
 • Au fost convulsii.
 • Pierderea temporară a vederii.

Prezența temperaturii, grețurilor și vărsăturilor poate indica vătămări grave sau apariția inflamației. În acest caz, este necesar să se ia măsuri imediate pentru un tratament complet. Nu lăsați totul să-și urmeze cursul, în acest caz vorbim despre o boală gravă care nu se îndepărtează singură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *